Foto: Promo/Marko Petrović

Nakon razornih superćelijskih oluja koje su tokom leta u više navrata pogađale našu zemlju nanoseći velike materijalne štete, vodeći proizvođač građevisnkih materijala, kompanija Wienerberger iz Kanjiže, prepoznala je potrebu za podrškom i tim povodom donirala vrtiću “Leptirić” u Bačkoj Palanci Tondach krovni sistem, kako bi pripomogla obnovi predškolske ustanove “Mladost”, koja je najviše pogođena ovom vremenskom nepogodom.

Oluje koje su zadesile naše područje ostavile su za sobom oštećenje na oko 6.000 privatnih stambenih objekata, kao i 80 objekata javne namene među kojima su najviše oštećeni objekti predškolskih i školskih ustanova.

 

“U teškim trenucima poput ovih, važno je da se udružimo kao zajednica i pružimo podršku onima koji su pogođeni prirodnim katastrofama. Ova donacija krovnog sistema vrtiću u Bačkoj Palanci deo je našeg kontinuiranog angažmana u obezbeđivanju sigurnih i održivih građevinskih rešenja. Verujemo da ćemo zajedno sa lokalnim zajednicama prevazići izazove i obnoviti ono što je uništeno. Fokus svakako stavljamo na obnovu ustanova za decu, kao veoma važnom prostoru u kom borave naši najmlađi.”, izjavio je Nikola Isakov, marketing menadžer kompanije Wienerberger.

Donaciju je primio direktor predškolske ustanove „Mladost“, Goran Šatara, koji je tom prilikom istakao njenu važnost koja je pre svega omugućila da ustanova nesmetano nastavi sa radom.

“U ime opštine Bačka Palanka želim da izrazim iskrenu zahvalnost kompaniji Wienerberger na donaciji koja ima ogroman značaj za našu zajednicu. PU “Mladost” je u srcu Bačke Palanke i igra ključnu ulogu u brizi naše dece. Ova donacija je više od materijalne pomoći, ona je izraz solidarnosti i podrške koja nam pomaže da prevaziđemo izazove koji su nas zadesili”, istakao je Šatara.

Kompanija Wienerberger je vodeći proizvođač građevinskih materijala sa tradicijom poslovanja dužom od 2 veka i iskustvom gde aktivno podržava lokalne zajednice i društvo u celini, kroz svoje društveno odgovorne aktivnosti.

 Izvor:Blic.rs