Новогодишње и божићне припреме не би биле толико узбудљиве уколико  не би биле пропраћене дечјим програмима, представама и манифестацијама. Деца се радују ситницама а помисао на Нову Годину, снег и Деда Мраза, подстичу малишане на велику радост и срећу. Уз њих ми одрасли постајемо весели и еуфорични због ситница које сачињавају дух уочи празника.

Сваке године у доба предпразничне атмосфере, Црвени Крст Бачка Паланка, је у дворишту своје установе организује кратки забавни програм у виду новогодишње представе намањене за најмлађе. Тако је било и данас, иако је представа била отвореног типа и намењена свој дечици из Бачке Паланке, присуство су и ове године највише чинли малишани из предшколских установа Бачке Паланке уз пратњу својих васпитачица.

Црвени крст Бачка Паланка већ 10 година пред школске распусте организује мала изненађења за децу где она могу да се сусретну са Деда Мразом, друже са децом из осталих вртића, певају новогодишње песмице и напишу своје новогодишње жеље. Те жеље су налепљене на шарене балоне и пуштене заједно са њима у небо у нади малишана да ће их на свом путовању пронаћи Деда Мраз и испунити у Новој Години.

Циљ Црвеног Крста је и ове године да деца у Нову Годину уђу насмејана и срећна и да им се испуне жеље за 2020. годину.