Prvog dana rada, bazen u Bačkoj Palanci imao je preko 1100 posetilaca. Neki su došli samo da vide kako izgleda, dok se većina ( a naročito deca) kupala. A bazen, kako sami posetioci kažu, izgleda baš onako kako treba. Oko bazena raspoređeno je 100 ležaljki, hladovinu prave suncobrani, a ko želi da se sunča, to može i na tribinama.

Bačkopalančani su iskazali i svoju humanost, tako što su umesto plaćanja ulaznice, davali  dobrovoljni prilog za lečenje dečaka koji je oboleo od kancera pankreasa i kome su neophodna sredstva za lečenje u Londonu.  Na račin roditelja malog Radeta Peurača iz Sombora danas je uplaćeno 62.930 dinara.


Što se tiče tehničke organizacije, sve je juče proteklo u najboljem redu. Naravno, uvek ima malih propusta, ali se svi uočeni nedostaci otklanjaju u hodu. A i posetioci moraju da se priviknu na pravila ponašanja koja vladaju na bazenu. Na bazen se ide pripremljeno, peškir, laka odeća i papuče i svi moraju da prođu kroz barijere,  a to su tuševi i dezinfekcione kade.

Kada smo već toliko čekali da bazen bude u funkciji, moramo ga i čuvati. Nije teško ni da uložimo mali napor i da se prilikom ulaska ponašamo onako kako to pravila nalažu. Biće lakše i lepše i nama i ljudima koji rade na održavanju. I naravno, da otpad odložimo na mesto predviđeno za te namene, a kante i kese za odlaganje postavljeni su na svakih 10 metara.

Samo juče, nakon zatvaranja bazena, radnici koji rade na održavanju  prikupili su više od 10 džakova smeća, kojeg je bilo i pored ležaljki i samog ruba bazena. Kako je, sumirajući prvi dan rada bazena izjavio  direktor Ustanove za sport i rekreaciju „Tikvara“ Darko Božović, nije teško biti fin, treba samo hteti i umeti.

Još kako umemo, a da li i hoćemo? E, to će vreme pokazati.

https://youtu.be/k8RmGVN-l2g