Првог дана рада, базен у Бачкој Паланци имао је преко 1100 посетилаца. Неки су дошли само да виде како изгледа, док се већина ( а нарочито деца) купала. А базен, како сами посетиоци кажу, изгледа баш онако како треба. Око базена распоређено је 100 лежаљки, хладовину праве сунцобрани, а ко жели да се сунча, то може и на трибинама.

Бачкопаланчани су исказали и своју хуманост, тако што су уместо плаћања улазнице, давали  добровољни прилог за лечење дечака који је оболео од канцера панкреаса и коме су неопходна средства за лечење у Лондону.  На рачин родитеља малог Радета Пеурача из Сомбора данас је уплаћено 62.930 динара.


Што се тиче техничке организације, све је јуче протекло у најбољем реду. Наравно, увек има малих пропуста, али се сви уочени недостаци отклањају у ходу. А и посетиоци морају да се привикну на правила понашања која владају на базену. На базен се иде припремљено, пешкир, лака одећа и папуче и сви морају да прођу кроз баријере,  а то су тушеви и дезинфекционе каде.

Kада смо већ толико чекали да базен буде у функцији, морамо га и чувати. Није тешко ни да уложимо мали напор и да се приликом уласка понашамо онако како то правила налажу. Биће лакше и лепше и нама и људима који раде на одржавању. И наравно, да отпад одложимо на место предвиђено за те намене, а канте и кесе за одлагање постављени су на сваких 10 метара.

Само јуче, након затварања базена, радници који раде на одржавању  прикупили су више од 10 џакова смећа, којег је било и поред лежаљки и самог руба базена. Како je, сумирајући први дан рада базена изјавио  директор Установе за спорт и рекреацију “Тиквара” Дарко Божовић, није тешко бити фин, треба само хтети и умети.

Још како умемо, а да ли и хоћемо? Е, то ће време показати.

https://youtu.be/k8RmGVN-l2g