За чланове ККК “Таркет” који су у саставу репрезентације Србије наступали на Европском шампионату за јуниоре и млађе сениоре у чешким Рачицама, председник општина Бачка Паланка Бранислав Шушница приредио је пријем, на ком се захвалио младим спортистима на успешном представљању  града.

Страхиња Стефановић освојио је сребрну медаљу у једноседу на 200 метара у конкуренцији млађих сениора и постао вицешампион Европе у конкуренцији до 23 године.


Јуниорска женска посада четверца на 500 метара, у саставу које су 3 кајакашице Таркета – Јована Младеновић, Ања Дамјанов и Дуња Станојев шампионат у Чешкој завршила је заузимањем 6. места у финалу.
Једина представница ККК Таркет у кануу, Бојана Михајловић такмичење на шампионату у Рачицама завршила је у полуфиналу, док је Никола Перак  у двоседу на 1000 метара,са Вуком Милетићем из шабачке Зорке такмичење завршио на 9. месту.

Постало је већ уобичајено да  након великих такмичења у кајакашком спорту председник Општине Бачка Паланка приреди пријем за спортисте. Сјајни резултати које ови млади спортисти постижу на европским, светским и олимпијским такмичењима потврђују да није без разлога давно приписан епитет Бачкој Паланци – град кајака. Говорећи о Регатној стази у Бачкој Паланци, председник Шушница је истакао да су фазу пројектовања донекле успорили нерешени имовинско-правни односи, али се они решавају један по један. ” У питању је велики пројекат, не само за Бачку Паланку, већ и за целу државу”, нагласио је Шушница.

 

https://www.youtube.com/watch?v=sBkkWOMCXIg