Promenljive vremenske prilike, sa velikim temperaturnim oscilacijama tokom dana pogoduju razvoju svih vrsta virusa. To za posledicu ima povećan broj obolelih medju decom svih uzrasta kao i medju odraslima. Što se tiče respiratornih infekcija, pored gripa i oboljenja sličnih gripa i dalje je prisutna i corona.

Iz ambulanatne “ Stari grad “ podsećaju da je od januara meseca gradjanima na raspolaganju i nova bivalentna vakcina protiv kovida koja se daje kao buster doza, bez obzira na vrstu vakcine koja je predhodno primljena.

Preporuka je da ovu buster dozu prime gradjani stariji od 50 godina, hronični bolesnici i osobe sa slabijim imunitetom. Od početka vakcinacije ovu bivalentnu vakcinu je primilo oko 250 gradjana sa područja bačkopalanačke opštine. Iz ambulante napominju da se pored ove bivalentne buster vakcine i dalje daju i Sinofarm i Fajzer vakcinu.

Vakcinacija protiv kovida u ambulanti “Stari grad” obavlja se radnim danima pre podne od 8 do 14 časova a samo četvrtkom posle podne, od 13 do 19 časova.