Porodice Кovač i Кrnač iz Bačke Palanke, sa četvoro, odnosno dvoje dece, dobile su povodom božićnih praznika poklone od opštine. Poklone je na Badnji dan deci uručio predsednik opštine Branislav Šušnica. On je zajedno sa sekretarom opštinske organizacije Crvenog krsta Branislavom Šobotom, obišao porodicu Кrnač i Кovač u njihovim kućama i čestitao im Badnji dan i predstojeći Božić, i uručio im pakete sa slatkišima a odraslima pakete hrane.

 

Mi smo se danas kod porodica Кrnač i Кovač uverili da su sloga, ljubav i zajedništvo najveće bogatstvo i najveća vrednost. Njihovih šestoro dece je bogatsvo za našu opštinu. Za našu zajednicu. I mi smo kao lokalna samouprava osećali obavezu da povodom božićnih praznika posetimo porodicu Кovač, koja ima četvoro, i porodicu Кrnač koja ima dvoje dece, i uručimo im prigodne poklone. Božić je praznik zajedništva. Božić je praznik vrline, praznik smernosti, dobrodušnosti, međusobnog uvažavanja i poštovanja; praznik privrženosti porodici, prijateljima i zajednici. Božić je dan kada vrednosti koje negujemo tokom cele godine dobijaju svoju posebnu važnost, poseban značaj – rekao je Šušnica.

Кrnač Sandra, majka dve devojčice zahvalila se predsedniku opštine i istakla da je izuzetno zadovoljna pažnjom koju opština poklanja porodicama. Zlatko Кovač kaže da su se njegova tri dečaka i jedna devojčica, izuzetno obradovali poseti i poklonima.

– Predsednik opštine i sve opštinske službe su vrlo ažurne i posvećene svim građanima. Hvala im na tome – rekao je Кovač.

Šušnica je podsetio da opština Bačka Palanka iz budžeta izdvaja 128,8 miliona dinara za socijalnu zaštitu i podršku porodici i deci.

– Đaci u Bačkoj Palanci imaju besplatnu užinu, za šta iz budžeta izdvajamo 8,5 miliona dinara. Sa šest miliona se subvencionišemo smeštaj u đačkim i studentskim domovima. Za prevoz dece ometene u razvoju izdvajamo pet miliona. Za đačke i studentske stipendije 8,5 miliona, Vukove nagrade pet miliona, a za prevoz učenika i studenata 20 miliona dinara. Iz budžeta se finansiraju i udžbenici za đake prvake, naknade za svako treće i četvrto dete i naknada za svako rođeno dete. Finansira se i vanredna pomoć za bolesnu decu – rekao je Šušnica.

Šušnica posebno naglašava da će ove godine biti rekonstruisan i opremljen centar za boravak dece sa posebnim potrebama, i da je izrada idejnog projekta i toku.