Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo organizovao je   dodelu ugovora u vrednosti od 20 miliona dinara za programe 41 dobrovoljnog vatrogasnog društva na teritoriji AP Vojvodine.

Bespovratna sredstva su opredeljena za aktivnosti značajne za zaštitu i spasavanje od požara u 2023. godini, kao i za podizanje svesti građana o njihovoj važnosti.

Ugovore je uručio pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Petar Samolovac koji je istakao da resorni sekretarijat kontinuirano finansira dobrovoljna vatrogasna društva i prepoznaje značaj njihovog rada, naročito u oblasti poljoprivrede.

„Poslednjih pet godina akcenat je bio na radno-zaštitnim uniformama koje su potrebne kada se dejstvuje na otvorenom, pogotovo u požarima koji se dešavaju na poljoprivrednom zemljištu. U narednom ciklusu ćemo finansirati ostalu neophodnu opremu, u skladu sa pravilnicima i propisima Republike Srbije“, izjavio je Samolovac i naglasio da je u proteklom periodu nabavljeno preko 3.100 uniformi za dobrovoljna vatrogasna društva.

Predsednik Vatrogasnog saveza Vojvodine Siniša Šavija zahvalio je na dodeljenim sredstvima i istakao da će time biti obezbeđene 484 zaštitne uniforme za dobrovoljne vatrogasce sa teritorije AP Vojvodine.

Među ovogodišnjim korisnicima subvencija su i dobrovoljna društva iz Budisave, Torde, Кisača, Rumenke, kao i druga udruženja sa područja AP Vojvodine.