Под слоганом „Пецамо за Душицу“ Удружење спорстских риболоваца „Шаран“ из Бачке Паланке организовало је интерно такмичење полазника школе пецања које је имало хуманитарни карактер. Од 42 полазника овогодишње школе пецања, на такмичење се одазвало 29 младих пецароша. Такмичење је трајало 2 сата а бодовао се број упецаних риба.

Победник овог интерног такмичења је  Јован Медаревић, који је упецао укупно 55 комада рибе, други је  Стефан Бацељ са 50 упецаних риба, а трећи  Филип Прел са 46 упецаних риба.  заузели друго и треће место. На крају такмичења полазницима су подељене дипломе а победницима медаље. Удружење спортских риболоваца “Шаран” је на рачун наше суграђанке Душице Папић, у оквиру фондације Буди хуман, уплатило укупно 47 000 динара, 30.000 из сопствених средства ( Удружење је сваку упецану рибу бодовао са 100 динара) док је 17.000 скупљено добровиљним прилозима  посетилаца такмичења и родитеља деце која похађају школу пецања.

Неки од младих пецариоша који похађају школу пецања, чиниће и окосницу такмичарске екипе Удружења спортских риболоваца Шаран, које је у претходном периоду бележило запажене резултате не само на државном, већ и светском нивоу.

Полазници школе пецања су овим интерним хуманитарним такмичењем обележили крај “првог полугодишта”  и сада су на распусту, а наставак школе пецања је 1. септембра.