У Галерији Културног центра у понедељак 25.марта од 19.00 часова биће отворена изложба „Сликарска душа истока“ из приватне колекције породице Вукадиновић из Станишића. Изложба ће моћи да се погледа у
Галерији Културног центра наредне три недеље.

Ја, Ђорђе Вукадиновић, из Станишића, оснивач сам ЛИКОВНОГ СИМПОЗИЈУМА „ВУКАДИНОВИЋ“, који је настао 2013. године. Данас је то удружење СРУ “Вукадиновић“. У протеклом периоду одржано је девет сазива. Три сазива су одржана у Црној Гори, а шест у Републици Србији. На симпозијумима је учествовало више од стотину уметника из Републике Србије, БиХ, Црне Горе, Руске Федерације, Републике Белорусије,Словачке,Мађарске,Узбекистана, Јерменије, Украјине,Македоније, Немачке и Турске. Актуелни пројекат "Сликарска душа Истока" обухвата уметнике из 20 земаља.
Овај мој пројекат има циљ да велика имена светског сликарства дођу и виде нашу прелепу Србију и да је после промовишу у својим државама. Надам се да ће овај изузетно велики међународни пројекат презентовати нашу земљу као културну престоницу региона . Желим да омогућим нашим људима да виде врхунска уметничка дела у својим срединама.

Oснивач и председник СРУ “Вукадиновић” Ђорђе Вукадиновић