„Дани породице у Србији”, манифестација која се по други пут организује у Перлезу, отворена је 3. септембра уз бројне госте и посетиоце и уз учешће скоро 40 градова и општина из Србије, који су на штандовима представили своје мере пронаталитетне политике и подршке породици.
Перлез, село на територији града Зрењанина је прошле године имало највише рођене деце и због тога није ни чудно што се манифестација „Дани породице“ одржава управо у овом месту. Поред представника скоро 40 општина у Србији и  Покрајинске владе, манифестацији су присуствовали директор Владине канцеларије за Србе у региону и расејању Арно Гујон и др Даница Грујичић, а “Дане породице у Србији“ свечано је отворила Верица Лазић, саветница Председника Републике која је изразила задовољство што је у прилици да се обрати као изасланик председника Александра Вучића.
„Задовољство ми је да у име председника будем део, до сада највеће, манифестације у Србији која пропагира вредности породице, родитељства и заједништва. Захваљујући председнику Вучићу и његовој политици, Србија је покренула популационе мере за подизање наталитета с циљем да се креирају услови како би родитељи лакше доносили одлуку да имају једно, двоје, троје па и више деце, а самим тим и поправили демографску ситуацију у Србији. Овај дан је одлична прилика да се подсетимо шта је породица и њен значај за опстанак друштва да подсетимо једни друге шта значи бити срећно дете које има маму и тату, брата, сестру, баку и деку и своје корене. Зато је породица и даље стуб друштва који морамо неговати, најбољи начин да то учинимо јесте да се посветимо својој породици, да разумемо волимо и подржавамо чланове своје породице. Само тако човек постаје добар узор својим потомцима и помаже се стасавању нових генерација које ће наставити пут који смо започели”,  истакла је Лазић отварајући манифестацију.
На такмичењу „Мој град/Општина је моја породица“ општине су учествовале са својим пронаталитетним мерама и мерама које се тичу заштите породице. Kао најбоља општина која промовише породицу проглашена је општина Бачка Паланка, друго место припало је општини Kнић, Kикинда је освојила треће, четврто Сремска Митровица, а пето место Пожаревац.