Головима Жакуле у 16-ом, Ђорђевића у 80-ом и Асанија у 93 минуту фудбалери ОФK Бачке савладали су екипу Смедерева са 3:0, у оквиру 3. кола Прве лиге Србије.  Након пораза у прошлом колу, фудбалери Бачке  су од првог минута утакмице игром показали да им је циљ да у Бачкој Паланци остану сва 3 бода. Ни гости из Смедерева нису дошли да се бране, па је око 2000 гледалаца на стадиону “Славко Малетин Вава” пратило прави првенствени меч који је обиловао добрим потезима на обе стране. Заслужена победа Бачке, мада резултат не одражава и праву слику на терену, изјавио је након утакмице шеф стручног штаба ОФK Бачке Триво Илић.

Бачка је против Смедерева играла у саставу: Милојевић, Веселиновић, Обреновић, Маринковић, Симић (од 75 мин. Асани), Kрстић, Димитрић, Марковић (од 56 мин. Стојановић), Миловановић, Жакула (од 46мин. Томовић), Ђорђевић.

Након 3 одиграна кола Бачка се налази на 3 месту првенствене табеле. У недељу 18. августа у оквиру 4. кола Прве лиге Србије Бачка ће бити домаћин екипи Радничког 1923 из Kрагујевца.