Golovima Žakule u 16-om, Đorđevića u 80-om i Asanija u 93 minutu fudbaleri OFK Bačke savladali su ekipu Smedereva sa 3:0, u okviru 3. kola Prve lige Srbije.  Nakon poraza u prošlom kolu, fudbaleri Bačke  su od prvog minuta utakmice igrom pokazali da im je cilj da u Bačkoj Palanci ostanu sva 3 boda. Ni gosti iz Smedereva nisu došli da se brane, pa je oko 2000 gledalaca na stadionu „Slavko Maletin Vava“ pratilo pravi prvenstveni meč koji je obilovao dobrim potezima na obe strane. Zaslužena pobeda Bačke, mada rezultat ne odražava i pravu sliku na terenu, izjavio je nakon utakmice šef stručnog štaba OFK Bačke Trivo Ilić.

Bačka je protiv Smedereva igrala u sastavu: Milojević, Veselinović, Obrenović, Marinković, Simić (od 75 min. Asani), Krstić, Dimitrić, Marković (od 56 min. Stojanović), Milovanović, Žakula (od 46min. Tomović), Đorđević.

Nakon 3 odigrana kola Bačka se nalazi na 3 mestu prvenstvene tabele. U nedelju 18. avgusta u okviru 4. kola Prve lige Srbije Bačka će biti domaćin ekipi Radničkog 1923 iz Kragujevca.