У организацији Културног центра Бачка Паланка одржан је концерт изузетног египатског пијанисте Мохамеда Шамса.

Концерт је реализован у организацији „АртЛинка“ и Амбасаде Египта у Србији. На концерту је био присутан и господин Ибрахим Хамза, заменик Амбасадора Египта у Србији који се пре почетка концерта обратио публици и поздравио присутне. Деца из ПУ „Младост“ са својим васпитачицама Драганом Полић и Јеленом Мишков направила су и представила господину Хамзи своје радове на тему Египатске културе. Господин Ибрахим Хамза састао се и са председником општине Бачка Паланка, Браниславом Шушницом и у разговору су се договорили и о некој будућој сарадњи.

Мохамед Шамс, који живи и ради у Њујорку, свој први концерт у Србији одржао је само вече пре овога у Великој дворани Коларчеве задужбине у Београду.

Шамс је на концерту наступио и у клавирском дуу са Јованком Вишекруном Јанковић.

Пијаниста Мохамед Шамс ужива у разноликом музичком животу као извођач са јаким нагласком на камерној музици и занемареним и ретким композиторима касног деветнаестог и заговорник музике двадесетог века. Изводио је разноврстан репертоар као камерна музика и солиста широм Сједињених Држава, као и у Енглеској, Шкотској, Италији, Аустрији, Чешкој, Немачкој, Тунису, Кини, Јапану, Египту…

Шамс је три пута представљен на изложби младих уметника, укључујући један пут искључиво посвећен његовим снимцима уживо. Био је финалиста на Вашингтонском међународном пијанистичком такмичењу и полуфиналиста на Шкотском пијанистичком такмичењу.

Шемсове музичке студије донеле су му докторску диплому на Харт школи, Univerzitet Hartford. M.M., са наградом Harold Bauer од The Manhattan School of Music и B.M са одликом на Конзерваторијуму у Каиру.

На концерту Шамс је свирао дела: Баха, Листа, Шуберта, Шопена, Бетовена…