Povodom Svetskog dana zdravlja, u Domu zdravlja „Dr Mladen Stojanović „ danas je održan Bazar zdravlja pod sloganom „Zdravlje za sve”. Na Bazaru pored promovisanja zdravih stilova života, građani su mogli da provere i neke zdravstvene parametre -merenje krvnog pritiska, holesterola i šećera u krvi, merenje očnog pritiska i suvoće oka kao i merenje vitaminsko-mineralnog statusa.

Svetski dan zdravlja ove godine je posvećen obeležavanju 75 godina unapređenja javnog zdravlja pod sloganom “Zdravlje za sve”. Ovaj datum se obeležava kao Svetski dan zdravlja od 1948. godine, a ujedno je i dan osnivanja Svetske zdravstvene organizacije. Neki od ključnih ciljeva su obezbeđenje pristupa zdravstvenim uslugama u skladu sa potrebama i univerzalna pokrivenost zdravstvenom zaštitom, u čemu značajnu ulogu ima unapređenje primarne zdravstvene zaštite.

Na Bazaru zdravlja na postavljenim štandovima , u neposrednom kontaktu sa lekarima specijalistima građani su mogli da obave konsultacije i dobiju odgovore iz oblasti zdravstva. Održana su i tri korisna predavanja o temama gojaznosti, zaštiti od Sunca i depresiji.

Bazar zdravlja obeležila je velika posećenost građana ali i veliko interesovanje za stručne savete lekara i podelu promotivnog zdravstveno-vaspitnog materijala.

U duhu ovogodišnje kampanje „Zdravlje za sve“, građani su dobili korisne informacije o potrebnim uslugama da bi na odgovarajući način vodili računa o svom zdravlju.