Poslednjih nekoliko godina majski Sajam unikatnog ručno rađenog nakita „Đinđuveraj“ u Bačkoj Palanci  je pred završetak pratila kiša, a po nekad i jači vetar. Ove godine, kada je „Đinđuveraj“  postao punoletan – po broju održavanja a ne godina – i vreme je išlo na ruku izlagačima. Sajam je trajao od 9,30 do 15,00 časova, a sve izlagače – bilo ih je 22,  dočekalo je i ispratilo  toplo majsko sunce.

 

Da li iz razloga što je štand bio prvi kada se dolazilo iz pravca Pošte, ili zbog samih izlagača – učenika trećeg i četvrtog razreda OŠ „Sveti Sava“ iz Bačke Palanke, ili zbog nakita od prirodnih materijala koji su pravili na časovima likovne kulture , uglavnom čini nam se da je  štand „Školarci – Đinđuverajci“ bio najposećeniji.

 

Novina na ovogodišnjem Đinđuveraju bila je besplatna popravka oštećenog nakita. Bačkopalančanka Ina Popović na štandu „Nakit Markiza“ popravljala je svojim sugrađankama nakit koji zbog oštećenja nisu mogle da nose. Organizatori kažu da će ova usluga najverovatnije postati sastavni deo Sajma.

Na kraju, svi su bili zadovoljni i izlagači i posetioci i organizatori – Omladinski centar Bačka Palanka. A oni koji nisu bili, imaće priliku da prisustvuju novogodišnjem „Đinđuveraju“ za sedam meseci.