Последњих неколико година мајски Сајам уникатног ручно рађеног накита “Ђинђуверај” у Бачкој Паланци  је пред завршетак пратила киша, а по некад и јачи ветар. Ове године, када је “Ђинђуверај”  постао пунолетан – по броју одржавања а не година – и време је ишло на руку излагачима. Сајам је трајао од 9,30 до 15,00 часова, а све излагаче – било их је 22,  дочекало је и испратило  топло мајско сунце.

 

Да ли из разлога што је штанд био први када се долазило из правца Поште, или због самих излагача – ученика трећег и четвртог разреда ОШ “Свети Сава” из Бачке Паланке, или због накита од природних материјала који су правили на часовима ликовне културе , углавном чини нам се да је  штанд “Школарци – Ђинђуверајци” био најпосећенији.

 

Новина на овогодишњем Ђинђуверају била је бесплатна поправка оштећеног накита. Бачкопаланчанка Ина Поповић на штанду “Накит Маркиза” поправљала је својим суграђанкама накит који због оштећења нису могле да носе. Организатори кажу да ће ова услуга највероватније постати саставни део Сајма.

На крају, сви су били задовољни и излагачи и посетиоци и организатори – Омладински центар Бачка Паланка. А они који нису били, имаће прилику да присуствују новогодишњем “Ђинђуверају” за седам месеци.