Техничка школа “9. мај ” у Бачкој Паланци обележила је Дан школе. Разноврстан програм који су припремили ученици школе уз подршку својих професора, наишао је на велико интересовање. Спортска али и такмичења у оквиру струке имала су доста учесника. Такмичење у обарању руке, стони тенис, шах, надвлачење конопца, одбојка, баскет, затим асоцијације, брзо куцање, декупаж, штрикање, рецитовање, плес, картање, интерактивни квиз… део су програма обележавања Дана школе. На прославу Дана школе дошли су и бивши радници школе који су сада у пензији, али радо посећују свој колектив. Наравно за Дан школе уобичајено је и да се награде ученици који су остварили запажене успехе на такмичењима: републичком такмичењу електрошкола, 12. Међународном сајму иновација, господарства и техничког стваралаштва младих, регионалним и општинским такмичењима “Од изума до иновације”, “Пословни изазов” “Kњижевна олимпијада”, државно такмичење из мултимедије, техничко цртање, програмирање ЦНЦ машина.

Техничка школа “9. мај” полако али сигурно образовним профилима које има привлачи све већи број ученика, па се дешава да већ у првом уписном кругу буду попуњена сва места, нарочито у профилима где се ученици образују за занимања: електротехничар информационих технологија, машински техничар за компјутерско конструисање и техничар за компјутерско управљање ЦНЦ машина.
Данас се славило, а сутра је нови наставни дан, што значи савладавање новог градива али и вежбање за нова такмичења и нове успехе, на које смо већ навикли.