Зоран Коцић из Новог Сада поклонио је на Светски дан доброте своју викендицу на Поповици Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР) у жељи да тај објекат буде оаза мира и опоравка за малишане после завршетка лечења.

Зоран Коцић, који прима тек 15.000 динара пезније, каже да му је била жеља да викендицу коју је са оцем зидао 60-их година прошлог века поклони некој организацији која ради са децом. Зоран је иначе дугогодишњи туристички радник и тренутно са својом сапутницом живи у скромном стану,  не жали се и каже да  уз Софијину пензију њима довољно. Иначе, Зоран је страствени љубитељ класичне музике и у својој колекцији има неколико хиљада касета, плоча, дискова и других носача звука а из хобија се, барем док га је здравље служило, бавио дрворезом.

Викендица коју је поклонио чика Зоран површине је 100 метара квадратних и налази се на 302 метра надморске висине на плацу од девет ари. Има сва својства једне ваздушне бање у мирном делу Поповице и има струју, воду, гас и до ње иде градска аутобуска линија, али је тренутно запуштена зато што овај племенити човек са својом сапутницом последњих година није могао да је одржава.

Председница НУРДОР-а Јоланд Корора каже да је потписивање Уговора о поклону било препуно емоција зато што је, како каже, чика Зоран један диван и величанствен човек који је руководећи се реченицом оца Митрофана ’’да је наше само оно што поклонимо другима’’, одлучио да улепша живот деци и родитељима који се боре против опаке болести.

Надамо се да има још добрих људи и да ће се овај низ доброчинства наставити.