ММА је савремени контактни борилачки спорт, који у себи садржи све видове борби без оружја, што подразумева ударачке дисциплине и дисциплине рвачко-партерног карактера. То је модеран борилачки спорт који је моћна комбинација многих борбених стилова као што су бокс, тајландски бокс, рвање, бразилска џиу џица и џудо. Бачкопаланачка публика ће 5. јула бити у прилици да у оквиру Дунавског бала  прати велики интернационални ММА спектакл,  који се неколико година у назад одвија у режији Serbian Battle Championship организације, чији је члан од 2016. године и ММА Теам Shogun из Бачке Паланке.
Овај интернационални спектакл имаће посебну драж за бачкопаланлчане, јер ће једне од главних борби бити оне између Небојше Мршића, и Милана Бодоњи  бораца из ММА Теам-а Shogun из Бачке Паланке   и   Станислава Kрофака и Марија Жгеле, представника ММА тимова из Хрватске. Поред Мршића и Бодоња, ММА Теам ће представљати и Немања Прхић. 

 ММА је борилачки спорт са најбржом стопом развоја на свету и његова примењивост се више пута доказала на борилачким такмичењима широм света. У ММА спектаклу бачкопаланчани ће моћи да уживају у петак 5. јула , а почетак је заказан у 21 сат на отвореном терену Установе за спорт и рекреацију Тиквара.