Лидер Српске напредне странке  Александар Вучић,  поручио је јуче у Новом Саду да је најважнији задатак ове партије у наредном периоду да се младима омогући “српски сан”.

Вучић је, обраћајући се окупљенима испред СПЕНС-а где је јуче обележена 11-годишњица странке, рекао да је “најважније да СНС ради на томе како да се обрати младима”, да им понуди “српски сан” како би остали у Србији.

– Млади напуштају Србију, не виде више будућност, ни наду за себе. Наш посао је да у наредним месецима и годинама понудимо наду и будућност, да им понудимо ‘српски сан’ и зато ћемо 500 милиона евра издвојити за станове за младе брачне парове, за друге програме за младе, да могу раније да заснују породицу, оду од родитеља. Тиме ћемо обезбедити више деце, решити и демографски проблем. Треба да им омогућимо да имају стан и аутомобил, а не да расипамо нашу децу по целом свету, а и да молимо оне који су напустили Србију да се врате. Морамо да се боримо за те услове – нагаласио је  Вучић.

Говорећи о позицији Србије, председник Вучић је истакао:

– Немамо заштитника, морамо да бринемо сами за себе, да градимо пријатељства, да имамо јаку војску… Нити могу Американци да нам забране да нам Руси буду пријатељи, нити ће нам неко са истока забранити да нам Американци буду пријатељи. Србија је увек број један, и српски интереси су број један. Србија више није онако мала и слаба да други одлучују за њу.-

У присуству  руководства странке, великог броја чланова и симпатизера из целе Србије, годишњица СНС обележена је у знаку “дигиталне будућности Србије”.  СНС је од оснивања до данас постала најбројнија политичка странка у Србији са 730.000 чланова.

извор: ТАНЈУГ