Biciklistički savez Srbije, putem konkursa, predao je Biciklističkom klubu „Velo“ iz Novog Sada organizaciju DRŽAVNOG PRVENSTVA u drumskom biciklizmu za kategorije SENIORA-
ispod 23 godine, muškarci i žene, kao i Кup Srbije za sve uzrasne kategorije u disciplini hronometar. U istom terminu održava se i 24. Međunarodna JUNIORSКA biciklistička trka „Trofej Sajamskog grada“. Predviđeni termin za održavanje je 27.-28. maj 2023. godine.

Prva trka se vozi 27. maj 2023. disciplina hronometar, pojedinačno takmičenje gde učesnici startuju u jednakim vremenskim razmacima i voze zadatu deonicu koju treba da prođu u najkraćem vremenu. Predviđena deonica je Čelarevo-Gajdobra gde je start i cilj u centru  Čelareva kod dvorca „Dunđerski“.

Druga trka se vozi 28. maj 2023. disciplina drumska trka, gde učesnici startuju zajedno i u zavisnisnosti od uzrasne kategorije voze unapred predviđen broj krugova, kružne staze na BULEVARU EVROPE u Novom Sadu, između dva kružna toka sa ulicama Кornelija Stankovića i Rumenačke. Start i cilj će biti kod raskrsnice izlaska ulice Avijatičarska na bulevar Evrope.

Na trkama se očekuje oko 160 takmičara biciklističkih klubova iz Evrope i Srbije. Direktne učesnike trke (takmičare) prati oko 40 stručnih lica i značajan broj roditelja, dok u samoj organizaciji trke, učestvuje oko 30 osoba.

Prvi dan učesnici su podeljeni u osam  uzrasnih kategorija od početnika ispod 9 godina preko Elitnih kategorija do Mastersa (veterana).  Drugog dana su zastupljene uzrasne kategorije od kadeta do Seniora U-23 (ispod 23 godine).

Tradicija organizacija mnogih međunarodnih biciklističkih trka, akcija i manifestacija dokaz su kvaliteta rada Biciklističkog kluba „Velo“ kao organizatora navedenog takmičenja u skladu sa pravilima Svetske biciklističke organizacije UCI i Biciklističkog saveza Srbije.