Од 2004. године када су у Руми одржани први Војвођански дани опште медицине па до данас,  Секција опште медицине Друштва лекара Војводине – Српског лекарског друштва организује једном годишње едукацију чланова секције, чиме унапређује њихово знање.

Едукативни скупови  одржавани су у Суботици, Новом Саду, Зрењанину, Вршцу, Панчеву, Сремској Митровици, Кикинди и Врбасу, а домаћин XVI Војвођанских дана опште медицине био је бачкопаланачки Геронтолошки центар под покровитељством Дома здравља “Др Младен Стојановић”  и Општине Бачка Паланка. Заменица покрајинског секретара за здравство др Иванка Савић пожелела је успешан рад колегама подсетивши да је од половине 2016. године Влада АП Војводине у унапређење здравственог система уложила 4.800.000.000 динара.

Успешан рад и дводневни боравак у Бачкој Паланци члановима Секције опште медицине Друштва лекара Војводине  и представницима Српског лекарског друштва пожелео је председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница, а директор Дома Здравља “Др Младен Стојановић” др Горан Ступар упознао је колеге са радом Дома здравља и проблемима са којима се здравствени радници свакодневно суочавају, нарочито пружајући здравствене услуге у два сремска села Нештину и Визићу која територијално припадају општини Бачка Паланка а до којих  долазе преласком државне границе са Хрватском.

 Секција опште медицине Друштва лекара Војводине – Српског лекарског друштва доделила је Захвалнице својим члановима који су се посебно истицали у раду Секције, а захвалнице за успешну сарадњу и организацију XVI Војвођанских дана опште медицине додељене су и Општини Бачка Паланка и бачкопаланачком Дому здравља.

Основна улога опште медицине је промовисање, унапређење, очување и заштита здравља људи, а лекар опште медицине доступан је пацијентима 365 дана у години. Према подацима Европске уније, лекари опште медицине у првом медицинском контакту прегледају око 90% пацијената, а дијагностикује и лечи око 80% пацијената. Војвођански дани опште медицине су управо један од начина како кроз едукацију чланства   побољшати  улогу и положај опште медицине у нашем здравственом систему.