Из веома богате понуде књига и ове недеље издвајамо најинтересантиније наслове по препоруци библиотекара Народне библиотеке “Вељко Петровић”

Из дечијег одељења препоручују:

ЗБУЊЕНО МАЈМУНЧЕ  Џулија Доналдсон 

Мајмунче не зна где му је мама. Добри лептир хоће да му помогне да је нађе, али не иде му баш добро. Зашто лептир стално греши у потрази за мајмунчетовом мамом и хоће ли се оно икада вратити кући?

НЕПОСЛУШНО ПИЛЕ Брана Цветковић  

Прочитајте још једну причу из пера незаборавног Бране Цветковића! Сазнајте зашто је радознало пиле Жућа залутало када је потрчало за шареним лептиром и стигло чак до гомиле просутог жита. Како ће се Жућа вратити кући кад не зна пут? Шта ће му забринути родитељи рећи?

Из одељења за одрасле препоручују:

ПЕТА ЖИЦА Бранислав Јанковић   

Прича о жени која се огрешила о Бога да би победила ђавола у себи. Моје име је Теодора Калуђеровић… Имам само сестру…Ако је ико пипне… убићу га. У само једном трену, живот мирне виолинисткиње претворио се у махнито бекство пред злочином који је починила. Не желећи да се преда, она одлази једином човеку који је може сакрити. То је игуман Тадеј, њена прва љубав, који јој пружа заштиту у свом манастиру и прави од ње лажну искушеницу. Наизглед мирни дани међу монахињама биће прекинути доласком зла пред којим Теодора мора поново да бежи. Сада већ као лажна монахиња, одлази у село са задатком да поново подигне срушену цркву у којој свеће не горе. Али њен грех прати је у стопу, и када се изненада деси љубав, Теодора ће се запитати ко је то заправо искушава – Бог или ђаво.

 

ТАЈАНСТВЕНИ ПУТ МИРИСА Кристина Кабони  

Ово је прича о несигурностима људске душе и храбрости која је потребна да би се с њима ухватило укоштац. О ожиљцима из прошлости које само најискренија љубав може да залечи. Елену је мајка напустила још док је била дете, жељно нежности и љубави. Отада је могла да рачуна једино на саму себе. Одувек је учила да буде јака и затворила је врата својих осећања. Али сада је изгубила самопоуздање и више не прича о жени која се огрешила о Бога да би победила ђавола у себи. Моје име је Теодора Калуђеровић… Имам само сестру… Ако је ико пипне… убићу га. У само једном трену, живот мирне виолинисткиње претворио се у махнито бекство пред злочином који је починила. Не желећи да се преда, она одлази једином човеку који је може сакрити. То је игуман Тадеј, њена прва љубав, који јој пружа заштиту у свом манастиру и прави од ње лажну искушеницу. Наизглед мирни дани међу монахињама биће прекинути доласком зла пред којим Теодора мора поново да бежи. Сада већ као лажна монахиња, одлази у село са задатком да поново подигне срушену цркву у којој свеће не горе. Али њен грех прати је у стопу, и када се изненада деси љубав, Теодора ће се запитати ко је то заправо искушава – Бог или ђаво.