Udruženje veterana PJP svečano je otvorilo izložbu fotografija pod nazivom “Posebne jedinice policije iz Vojvodine u zaštiti otadžbine” u Muzeju grada, 23. januara. Ova značajna manifestacija predstavlja duboki pogled u istoriju i doprinos Posebnih jedinica policije iz Vojvodine u zaštiti domovine.

 Na otvaranju su prisustvovali stručni konsultanti izložbe, među kojima su  k-dant PJP, general-potpukovnik Obrad Stevanović, brigadni-general Stojan Konjikovac i pukovnik Miodrag Kapor. Njihova prisutnost  pružila je posetiocima dublje razumevanje konteksta i herojskih trenutaka koje su ove posebne jedinice doživele tokom svoje službe.

 Izložba fotografija prikazuje trenutke hrabrosti i posvećenosti ovih jedinica u različitim situacijama tokom zaštite otadžbine. Ovaj događaj nije samo prilika za sećanje i počast veteranima, već i za edukaciju javnosti o ulozi ovih posebnih jedinica u očuvanju mira i bezbednosti u Vojvodini i šire.

 Udruženje veterana PJP nastavlja sa svojim naporima da očuva sećanje na herojske trenutke i doprinos svojih članova, istovremeno podstičući svest o važnosti profesionalnosti i hrabrosti u obavljanju policijskih zadataka. Izložba fotografija predstavlja još jedan korak ka očuvanju te tradicije i deljenju priča koje inspirišu nove generacije.

 

Foto: Kulturni centar Bačka Palanka