Danas je manifestacija “Zlatna svadba”, koju uz svesrdnu pomoć Opštine Bačka Palanka i Kulturnog centra, organizuje Udruženje građana “Stav” ušla u svoju završnu fazu.

Pedeset slavljenika koji su početkom jula meseca zajednički obeležili 50 godina braka, danas je otišlo na izlet.

 

Prva stanica je Petrovaradin, potom obilaze fruškogorske manastire Velika Remeta, Krušedol i  Grgeteg, a u kako je nazivaju “vazdušnoj banji” koja predstavlja melem za dušu na Banstolu, organizovan je ručak.

Nisu baš svi parovi , koji su početkom jula meseca učestvovali na manifestaciji “Zlatna svadba”, mogli danas da idu na izlet. Nisu mogli iz opravdanih razloga da idu, pa je nekoliko parova napravilo  dogovor: jedno ostaje kući a jedno ide. I u tome se ogleda način života u bračnoj zajednici koja je opstala zlatnih 50 godina. 

Naravno, svaki par je ovaj jubilej vredan pažnje i poštovanja proslavio u krugu svoje porodice, ali svakako treba odati priznanje i  Opštini Bačka Palanka koja podržava održavanje manifestacije “Zlatna svadba” u organizaciji Udruženja građana “Stav” i Kulturnog centra Bačka Palanka.

Današnjim izletom zaokružena je manifestacija u čast parova koji su ove godine obeležili 50 godina braka.

Pripreme za narednu godinu počinju već sutra, jer treba prikupiti sve podatke,  ogranizovati i pripremiti manifestaciju “Zlatna svadba”za početak jula meseca 2024. za  bračne parove koji su daleke 1974 godine sklopili brak.