Грађани Србије на изборе ће изаћи 26. априла, а истог дана биће одржани и локални и парламентарни избори, јавила је Прва ТВ.

Генерални секретар председника Србије Никола Селаковић изразио је уверење да ће грађани потврдити апсолутни легитимитет избора и каже да искуства оних који су бојкотовали раније изборе говоре да се сада кају. Он је гостујући на Прва тв рекао да свако ко се озбиљно бави политиком зна да су избори прилика да се измери поверење грађана у појединце, у идеје и програме који се нуде.

 За њега је, каже, неозбиљно да одређени представници опозиције конкуришу својим идејама и политичким деловањем причом да евентуално сутра воде државу а не желе да грађанима дају чак ни прилику да о томе одлучују на изборима.

 „То је већ питање за појединце који тако схватају политику. За мене је то неозбиљно и неодговорно”, рекао је Селаковић, преноси Танјуг.

 Навео је и да снижавање цензуса са пет на три одсто омогућује да се демократија са улице врати у парламент, баш оно о чему је говорио председник Александар Вучић.

 Сматра да је неозбиљно припремати се за изборе месец и по дана или два месеца пред изборе, и да се озбиљни политичари баве политиком све време између два изборна циклуса, а они веома озбиљнији и више о једног изборног циклуса. Навео је да ће се знати ко на изборе, а ко излази по томе ко буде предао листе.

 „Аристотел је пре више од 2000 година рекао да на Олимпијади може да победи само онај ко на њој и учествује. Предуслов да дођете у прилику да остварујете ваш политички програм јесте да учествујете на изборима као озбиљни и одговорни људи”, поручио је Селаковић.