Комунална уређеност града  и насељених места општине све чешће је на мети критика становника бачкопаланачке општине.  О  плановима  везаним за комунално уређење у наредном периоду разговарали смо и са новоизабраним директором ЈКП “Комуналпројект” Бошком Мијатовићем.

 

-Мој први план је побољшање свих услуга које Kомуналпројект пружа грађанима ове општине. На првом месту је свакако побољшање квалитета кошења зелених површина, на чему је ангажовано 12 радника који покривају целу општину. Ових дана ангажоваћемо још 6-7 радника који ће тај посао обављати првенствено у насељеним местима. Грађани треба да знају да се у граду коси око 20.000м2,  а у насељеним местима укупна површина износи 314.000м2 – истиче Мијатовић.

Примедбе грађана у последње време усмерене су на одржавање гробља. Грађани се жале да због непокошене траве не могу да приђу гробним местима.

– Слажем се да су поједина гробља зарасла у траву. Kомуналпројект одржава 13 гробаља у општини, а план и програм кошења се често не испуни у предвиђеном времену из разлога недостатка радне снаге. Признаћете, тешко је 12 људи распоредити на град и сва насељена места да посао кошења обаве у кратком временском периоду. Решили смо проблем у Обровцу и Челареву, идемо даље – каже директор Мијатовић и позива грађане да имају мало стрпљења, док се ситуација на терену не доведе у нормалу.

 

О водоснабдевању директор Kомуналпројекта каже:

-Бачкопаланчани имају технички исправну воду и њен квалитет се контролише свакодневно. Kада говоримо о цени, она јер тренутно на око 50% од тржишне вредности. У току је и изједначавање цене комуналних услуга за физичка и правна лица, на основу закона о комуналним делатностима,  а то на начин да  цену за категорију  домаћинства једном годишње подижемо за  10% – изјавио је за РТВ БАП Бошко Мијатовић, директор ЈKП “Kомуналпројект” Бачка Паланка.

 

Наравно да сви тежимо ка томе да наша средина буде комунално уређена.  У “Kомуналпројекту”  кажу  да све коментаре, предлоге и сугестије грађани могу доставити  путем кол центра или преко сајта предузећа на адресу:  [email protected]

На крају разговора, директор ЈKП “Kомуналпројект” Бошко Мијатовић је позвао нашу екипу да проведу један радни дан са радницима комуналног предузећа и увере се како је на температури од 35 степени косити, одностити смеће или копати раку, и тако добијемо објективну слику о условима у којима  комунални радници обављају свој посао. Наравно да ћемо позив прихватити.

А што се нас, грађана тиче, и ми  би могли мало више пажње да посветимо  уређењу испред својих кућа, покосимо траву, очистимо канал, зими очистимо снег… Биће нам свима лакше и лепше.