Komunalna uređenost grada  i naseljenih mesta opštine sve češće je na meti kritika stanovnika bačkopalanačke opštine.  O  planovima  vezanim za komunalno uređenje u narednom periodu razgovarali smo i sa novoizabranim direktorom JKP „Komunalprojekt“ Boškom Mijatovićem.

 

-Moj prvi plan je poboljšanje svih usluga koje Komunalprojekt pruža građanima ove opštine. Na prvom mestu je svakako poboljšanje kvaliteta košenja zelenih površina, na čemu je angažovano 12 radnika koji pokrivaju celu opštinu. Ovih dana angažovaćemo još 6-7 radnika koji će taj posao obavljati prvenstveno u naseljenim mestima. Građani treba da znaju da se u gradu kosi oko 20.000m2,  a u naseljenim mestima ukupna površina iznosi 314.000m2 – ističe Mijatović.

Primedbe građana u poslednje vreme usmerene su na održavanje groblja. Građani se žale da zbog nepokošene trave ne mogu da priđu grobnim mestima.

– Slažem se da su pojedina groblja zarasla u travu. Komunalprojekt održava 13 grobalja u opštini, a plan i program košenja se često ne ispuni u predviđenom vremenu iz razloga nedostatka radne snage. Priznaćete, teško je 12 ljudi rasporediti na grad i sva naseljena mesta da posao košenja obave u kratkom vremenskom periodu. Rešili smo problem u Obrovcu i Čelarevu, idemo dalje – kaže direktor Mijatović i poziva građane da imaju malo strpljenja, dok se situacija na terenu ne dovede u normalu.

 

O vodosnabdevanju direktor Komunalprojekta kaže:

-Bačkopalančani imaju tehnički ispravnu vodu i njen kvalitet se kontroliše svakodnevno. Kada govorimo o ceni, ona jer trenutno na oko 50% od tržišne vrednosti. U toku je i izjednačavanje cene komunalnih usluga za fizička i pravna lica, na osnovu zakona o komunalnim delatnostima,  a to na način da  cenu za kategoriju  domaćinstva jednom godišnje podižemo za  10% – izjavio je za RTV BAP Boško Mijatović, direktor JKP „Komunalprojekt“ Bačka Palanka.

 

Naravno da svi težimo ka tome da naša sredina bude komunalno uređena.  U „Komunalprojektu“  kažu  da sve komentare, predloge i sugestije građani mogu dostaviti  putem kol centra ili preko sajta preduzeća na adresu:  [email protected]

Na kraju razgovora, direktor JKP „Komunalprojekt“ Boško Mijatović je pozvao našu ekipu da provedu jedan radni dan sa radnicima komunalnog preduzeća i uvere se kako je na temperaturi od 35 stepeni kositi, odnostiti smeće ili kopati raku, i tako dobijemo objektivnu sliku o uslovima u kojima  komunalni radnici obavljaju svoj posao. Naravno da ćemo poziv prihvatiti.

A što se nas, građana tiče, i mi  bi mogli malo više pažnje da posvetimo  uređenju ispred svojih kuća, pokosimo travu, očistimo kanal, zimi očistimo sneg… Biće nam svima lakše i lepše.