U Gradskom bioskopu 23. 24. i 25. januara od 11.00 časova i 29. januara od 18.00 i 20.00 časova biće prikazana drama „OKRUG“.

Sadržaj filma:

Okrug je novi film Grimura Hakonarsona, reditelja velikog festivalskoh hita filma „Ovnovi“nagrađenog Gran prijem u Kanu pre 3 godine. Još jedan islandski hit u sjanoj produkciji nam stiže u bioskope! Nakon što Inga, sredovečna žena koja se bavi uzgojem stoke na Islandu postane udovica, shvata da nema puno izbora i da mora da stane na svoje noge što pre. Odlučuje da započne nov život –po svojim pravilima i ustaje snažno protiv korupcije i nepravde u svojoj zajednici. Film je snimljen prema istinitom događaju, ali je reditelj, kako sam kaže, od toga napravio fikciju i pretvorio u sjajnu filmsku priču. Film je podržan od strane MEDIA programa Kreativne Evrope.

 U Gradskom bioskopu 24. i 25. januara od 17.00 i 19.00 časova kao i 26. januara od 11.00 časova (matine) biće prikazan animirani film „VREME JE ZA SANKANJE“.

Animirani film „VREME JE ZA SANKANJE“ biće prikazan i u Sali doma kulture u Pivnicama 26. januara u 17.00 časova.

Sadržaj filma:

Fića i njegov tim su pred novim izazovom. Spremaju se za takmičenja u sankanju a glavni protivnici su mu misteriozni Zoki i njegova rođaka- lepa, ali snažna.

 U Gradskom bioskopu 24. i 25. od 21.00 časova biće prikazan film „INVAZIJA“.

Sadržaj filma:

Radnja „Invazije“ odigrava se tri godine nakon što se svemirski brod srušio u moskovsko pregrađe, odakle je, posle teške borbe sa ruskim oružanim snagama, odleteo sa naše planete.

 U Gradskom bioskopu 27. januara i 28. januara od 16.00 časova biće prikazan animirani film „ZALEĐENO KRALJEVSTVO 2“ u 3d projekciji, sinhronizovan na srpski jezik.

Sadržaj filma:

Zašto je Elza rođena sa čarobnim moćima? Odgovor na to pitanje je doziva, ali i preti kraljevstvu. Zajedno sa Anom, Kristofom, Olafom i Svenom upustiće se na opasno, ali i izvanredno uzbudljivo putovanje. U „Zaleđenom kraljevstvu“ Elza se pribojava da su njene moći previše jake za svet. U „Zaleđenom kraljevstvu 2“ mora verovati da su dovoljne.

 U Gradskom bioskopu 27. januara od 18.00 i 20.00 kao i 28. januara od 20.00 časova biće prikazana komedija „SLUGA“ sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi.

Sadržaj filma:

Rođen u bogataškoj porodici, mladi Grigorij, „Griša“ (Miloš Biković) je toliko ušuškan u svom lagodnom životu da misli da je „iznad zakona“. Kada ode predaleko u svojim ispadima i biva suočen sa zatvorskom kaznom, njegov otac preduzima radikalne mere. Uz pomoć starog prijatelja, psihologa, otac smišlja plan da rehabilituje svog neposlušnog sina. Griša upada u izrežiranu saobraćajnu nezgodu, a kada dođe sebi, biće 1860. godina, a on će se naći na velikom seoskom imanju, kao obični sluga bez veza i bez primesa života kakav je do tada živeo.Ljudi koji ga okružuju na imanju su takođe sluge i nikada nisu čuliza recimo – mobilne telefone. Griša prolazi težak put od razmaženog bogataša do čoveka koji ceni mala životna zadovoljstva i vredan rad, koji upoznaje dobre strane pravog prijateljstva i naravno, ljubavi.

 U Gradskom bioskopu 28. januara od 18.00 časova biće prikazan avanturistički porodični  film „DULITL“ u 3d projekciji.

Sadržaj filma:

Nakon što je izgubio suprugu sedam godina ranije, ekscenrtični Dr Džon Dulutl, poznati doktor i veterinar, povlači se iza visokih zidina Dulitl dvorca sam sa svojom grupom egzotičnih životinja. Ali kada se mlada kraljica teško razboli, bezvoljni Dulitl je primoran da se uputi u epsku avanturu do mitskog ostrva u potrazi za lekom, koristeći svoju pamet i hrabrost, dok se susreće sa starim neprijateljima i otkriva čudesna stvorenja.

 Ulaznice za sve filmske projekcije se mogu kupiti svakog radnog dana u Galeriji Kulturnog centra od 8.00 do 14.00 časova po ceni od 250 dinara kao i na blagajni bioskopa na dan projekcije