Награђивани документарни филм Повезивање тачкица, који говори о проблемима менталног здравља из угла младих, биће приказан у суботу 15. октобра у 17 часова у Музеју града Бачка Паланка. Пројекцију овог филма, првог документарног филма те врсте који преноси гласове младих из целог света, својим суграђанима доноси Фестивал еколошког позоришта за децу и младе.

У време када се млади суочавају са повишеном узнемиреношћу и проблемима у концентрацији, важно је више него икад да се зауставимо и саслушамо. Овај интиман и искрен филм вишеструко награђиване списатељице, редитељке и продуценткиње Наоми Вајс, расветљава поменуту кризу, а уз то открива и инспиративне начине на које можемо померити границе и предузети нешто.

Мисија филма ,,Повезивање тачкица” је да подстакне разговор о менталном здрављу младих у целом свету и разоткрије шта ми као друштво можемо да урадимо да преокренемо овај тренд, док уједно стварамо свест, подстичемо промене и, што је најважније, нудимо младима шансу да се њихов глас чује. Управо из тог разлога Омладинска престоница Европе/ОПЕНС, у сарадњи са УНИЦЕФ-ом организује пројекцију овог филма у оквиру ФЕП-овог програма за младе, чија је пројекција претходно одложена на Фестивалу иза нас.

Након пројекције филма биће одржана дискусија вођена од стране фацилитаторки ОПЕНС-а. Циљ дискусије по завршетку пројекције филма јесте да удружи гледаоце у разговору и размишљању, да их подстакне да се укључе и спрам својих могућности пруже подршку менталном здрављу и психосоцијалном благостању младих.

ФЕП позива све младе, а посебно средњошколце да заједно са нама погледају овај важан филм. Улаз на пројекцију је бесплатан.