Mlađi pioniri 2010. su odigrali poslednje kolo protiv ekipe KK „ Vrbas“. Feniks se potrudio da u ovoj utakmici pokaze dobru formu iz drugog dela takmičenja i u tome je uspeo. Utakmice je u prvom delu bila veoma dinamična i neizvesna , ekipe su se smanjivale u vodstvu , ali ipak Feniks posle prvog dela ima minimalnu prednost od 12:11.

Nastavak utakmice i isti odnos snaga , igra se koš za koš pa je rezultat na poluvremenu 23:21.

U trećem periodu Feniks je zaigrao mnogo čvršće i agresivnije u odbrani i to se pokazalo na rezultatu . U veoma kratkom vremenu je napravljena razlika od preko deset poena 39:27. Sigurnom i dobrom igrom su zadrzali prednost do kraja ovog dela .

U poslednjem delu se ponovo igralo koš za koš . Igrači Feniksa su kontrolisali igru i rezulta pa su zasluženo pobedili sa 45:35. I sa ovom pobedom su završili takmičenje na četvrtom mestu.

 

2009. su poslednju utakmicu u sezoni odigrali u Gajdobri protiv ekipe KK“ Hercegovac“. Utakmicu je bolje otvorio Feniks i već posle par minuta su igrači Feniks napravili prednost . Kontrolisali su odbranu i skok pa su sigurnim napadima izgradili prednost od 23:14.

Odma na početku drugog dela domaćini uspevaju da iskoriste neopreznost gostiju i sa nekoliko skokova u napadu smanjuju prednost na 36:31.

U trećem periodu domaćini u nekoliko navrata uspevaju da smanje prednost i na četiri poena , ali su uvek igrači Feniksa imali odgovor , pa je ovaj period završen nerešeno. Feniks je ostao u prednosti od 50:45. Na samom startu poslednjeg perioda Feniks koristi sve svoje prednosti i podiže razliku i izbegava neizvesnu završnicu . Na kraju zasluženo pobeđuju sa 68:53.