У петак, 22. марта, Сигурну кућу у Сомбору посетиле су чланица и председница Савета за родну равноправност Скупштине општине Бачка Паланка и чланица Градског већа, како би дале свој допринос манифестацији Добротворни пролећни плес, који се одржава 26.марта са циљем опремања играонице, али и подизању свести о важности подршке коју друштво треба да пружи у решавању питања насиља у породичним и партнерским односима.


За напредак нашег друштва и општине приоритетно је улагање у економско оснаживање жена, а посебно рањиве категорије жена, како би се сузбило насиље над женама и подигла свест о родној равноправности и елиминисале предрасуде о улози жена и мушкараца у породици и друштву. С тим у вези, важно нам је да кориснице услуга Сигурне куће буду безбедно збринуте и да услови у којима бораве на привременом смештају у Сигурној кући буду достојанствени, како би жене повратиле изгубљено самопоштовање, које су у поремећеним партнерским односима изгубиле.

„На основу Споразума о сарадњи између Савета за родну равноправност Скупштине општине Бачка Паланка и Сигурне куће града Сомбора потписаног 2016.године, можемо да изразимо задовољство у вези са досадашњом сарадњом и пружању услуга. Сигурна кућа нам је важан партнер на путу сузбијања насиља у породичним и партнерским реалацијама, као и позитивни примери жена које су биле укључене у систем и успешно и уз подршку изашле из окружења у ком су трпеле неки од облика насиља. Овом приликом поклоњене су играчке, рачунар и сто за рачунар како би играоница у Сигурној кући што пре добила своју функцију“, наводи председница Савета за родну равноправност, Маја Пилиповић.

 

Извор: Општинска управа општине Бачка Паланка