Povodom Svetskog dana davalaca krvi, koji se obeležava 14. juna,  u Crvenom krstu Bačka Palanka upriličena je mala svečanost na kojoj je 33 dobrovoljna davaoca iz bačkopalanačke opštine dobilo plakete za iskazanu humanost. Plakete su uručene davaocima za 35, 50, 75, 100 i 150 davanja.

Za 35 davanja plakete su dobili: Uroš Malinović, Milan Žutković, Branislav Knežević, Miroslav Sićević, Jugoslav Praštalo, Zoran Zolotić, Alija Haksalić, Janko Členek, Davor Dedić, Dejan Rajšp, Ruždija Jovanović, Slobodan Ćosić, Goran Pongo, Aleksandar Petrović, Boško Radišić, Marko Sujić i Jovan Ivančić.

Plakete za 50 davanja dobili su: Jovan Vignjević, Gordana Šipka, Bojan Vojnović, Vladimir Pinćir, Josip Lopar, Srđan Marinković, Vujo Gligorević, Boro Jovičić, Pavle Mlinarček i Dragan Subotić.

Za 75 davanja plakete su  dobili: Dejan Fekete i Milorad Šarenac.

Za 100 davanja plakete Crvenog krsta Bačka Palanka  dobili su: Dragan Tošić, Jan Fabri i Lazar Jatić i postali članovi Kluba 100+.

Treću godinu za redom Crveni krst Bačka Palanka kao zahvalnost za 150 puta datu krv dobrovoljnim davaocima dodeljuje televizor. Ove godine to je Boro Šipka, koji je u akciji sprovedenoj 12. juna 152 put dao krv.

Za iskazanu humanost dobrovoljnim davaocima zahvalio se sekretar Crvenog krsta Bačka Palanka Branislav Šobot i obavestio da je Bačka Palanka i za 2018. godinu proglašena za najhumaniju opštinu na polju dobrovoljnog davalaštva krvi. „To je 12 put za redom da nosimo titulu najhumanije opštine, što nam je drago, ali mi ne jurimo rezultat, mi samo pokazujemo svoju humanost tamo gde je ona potrebna. Ono što nas raduje, jeste što se svakom sprovedenom akcijom broj dobrovoljnih davalaca uvećava. Mi smo sredina u kojoj na akciji krv daju skupa roditelji i njihova deca-kada napune 18 godina, a to dovoljno govori o humanosti naših sugrađana“ naglasio je sekretar Šobot.

Nazivajući ih herojima i ponosom bačkopalanačke opštine dobrovoljnim davaocima krvi se na iskazanoj humanosti zahvalio i predsednik Skupštine opštine Bačka Palanka Mita Lačanski. “ Čast je i ponos biti na čelu opštine čiji ste vi stanovnici. Nastavite i dalje sa svojim humanitarnim radom, a mi iz lokalne samouprave ćemo se potruditi da finansijama ispratimo sve aktivnosti Crvenog krsta“, rekao je Lačanski.

Svečanost u prostorijama Crvenog krsta uveličali su svojim nastupima Kulturni klub „Zvono“, Milana Aliđukić  iz Kluba klasične gitare „Akord“, Ognjen Ledzinji i Mihajlo Tešić, učenici  muzičke škole „Stevan Hristić“ i pesnik Nenad Živkov iz Književnog kluba „Dis“.