Поводом Светског дана давалаца крви, који се обележава 14. јуна,  у Црвеном крсту Бачка Паланка уприличена је мала свечаност на којој је 33 добровољна даваоца из бачкопаланачке општине добило плакете за исказану хуманост. Плакете су уручене даваоцима за 35, 50, 75, 100 и 150 давања.

За 35 давања плакете су добили: Урош Малиновић, Милан Жутковић, Бранислав Кнежевић, Мирослав Сићевић, Југослав Праштало, Зоран Золотић, Алија Хаксалић, Јанко Членек, Давор Дедић, Дејан Рајшп, Руждија Јовановић, Слободан Ћосић, Горан Понго, Александар Петровић, Бошко Радишић, Марко Сујић и Јован Иванчић.

Плакете за 50 давања добили су: Јован Вигњевић, Гордана Шипка, Бојан Војновић, Владимир Пинћир, Јосип Лопар, Срђан Маринковић, Вујо Глигоревић, Боро Јовичић, Павле Млинарчек и Драган Суботић.

За 75 давања плакете су  добили: Дејан Фекете и Милорад Шаренац.

За 100 давања плакете Црвеног крста Бачка Паланка  добили су: Драган Тошић, Јан Фабри и Лазар Јатић и постали чланови Клуба 100+.

Трећу годину за редом Црвени крст Бачка Паланка као захвалност за 150 пута дату крв добровољним даваоцима додељује телевизор. Ове године то је Боро Шипка, који је у акцији спроведеној 12. јуна 152 пут дао крв.

За исказану хуманост добровољним даваоцима захвалио се секретар Црвеног крста Бачка Паланка Бранислав Шобот и обавестио да је Бачка Паланка и за 2018. годину проглашена за најхуманију општину на пољу добровољног давалаштва крви. “То је 12 пут за редом да носимо титулу најхуманије општине, што нам је драго, али ми не јуримо резултат, ми само показујемо своју хуманост тамо где је она потребна. Оно што нас радује, јесте што се сваком спроведеном акцијом број добровољних давалаца увећава. Ми смо средина у којој на акцији крв дају скупа родитељи и њихова деца-када напуне 18 година, а то довољно говори о хуманости наших суграђана” нагласио је секретар Шобот.

Називајући их херојима и поносом бачкопаланачке општине добровољним даваоцима крви се на исказаној хуманости захвалио и председник Скупштине општине Бачка Паланка Мита Лачански. ” Част је и понос бити на челу општине чији сте ви становници. Наставите и даље са својим хуманитарним радом, а ми из локалне самоуправе ћемо се потрудити да финансијама испратимо све активности Црвеног крста”, рекао је Лачански.

Свечаност у просторијама Црвеног крста увеличаlи су својим наступима Културни клуб “Звоно”, Милана Алиђукић  из Клуба класичне гитаре “Акорд”, Огњен Ледзињи и Михајло Тешић, ученици  музичке школе “Стеван Христић” и песник Ненад Живков из Књижевног клуба “Дис”.