Председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница посетио је данас, 3. септембра 2018. године, са замеником покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне
заједнице Миланом Ковачевићем и покрајинским послаником Александром Ђедовцем, Основну школу „Вук Караџић“ у Бачкој Паланци.

Повод данашње посете је почетак нове школске године, као и најава адаптације котларнице на гас у овој школи, за коју је по недавно завршеном конкурсу Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице издвојио средства у вредности од 6.600.000,00 динара, а Општина Бачка Паланка у овом пројекту учествује са 1.179.270,00 динара.

Директорка школе, Сања Ралић, изразила је захвалност Секретаријату и Општинској управи на разумевању и помоћи у  пројекту адаптације котларнице на гас који је, како каже, вишегодишњи проблем ове школе.

Председник Шушница истакао је да ОШ „Вук Караџић“ похађа четвртина од укупног броја основношколаца са територије општине Бачка Паланка, те да ће локална самоуправа и даље настојати да унапреди услове за рад у свим школама на територији општине.

Заменик покрајинског секретара похвалио је Општинску управу Бачка Паланка као једну од водећих општина у сфери улагања у образовне установе на територији Војводине.

Током обиласка школе председник и заменик покрајинског секретара  разговарали су са ученицима првих разреда и пожелели им добродошлицу и пуно успеха у ђачким данима који су пред њима.