Последњих дана ове године, сви љубитељи уметности имаће прилику да уживају у богатим културним садржајима које организује Културни центар Бачка Паланка.  У галерији Културног центра у четвртак 26. децембра  од 19.00 часова биће отворена изложба са 15. Мeђународне меморијалне ликовне колоније УЛС „Петар Томић“ из Бачке Паланке.  Изложба ће моћи да се погледа до половине јануара.

Културни центар Бачка Паланка у сарадњи са Школом брзог читања и мудрог учења организује бесплатну радионицу за ученике и одрасле под  називом “Научи да учиш”. Ова радионица биће одржана у галерији Културног центра у суботу 28. децембра, а сви који су заинтересовани да учествују потребно је да се пријаве што пре, број места је ограничен.

После шест месеци у току којих су се одвијали радови у Градском биоскопу, у недељу 29. децембра  Биоскоп ће опет почети са радом и тим поводом биће одиграна позоришна представа за одрасле ВЕЛИКИ ТАЛАСЗвездара театра. Представа „Велики талас“ одиграна је више од 50 пута и сваки пут је одушевила и засмејавала публику а сјајну глумачку екипу чине Љиљана Стјепановић, Лана Караклајић, Павле Пекић, Тања Бошковић, Раде Марковић и Стеван Пиале. Ова представа на дан отварања биоскопа, за паланачку публику биће одиграна два пута, с обзиром да су улазнице због великог интересовања за први термин , распродате. Карте за други тремин, могу да се купе у галерији Културног центра од 8 до 14 часова по цени од 800 динара.