Poslednjih dana ove godine, svi ljubitelji umetnosti imaće priliku da uživaju u bogatim kulturnim sadržajima koje organizuje Kulturni centar Bačka Palanka.  U galeriji Kulturnog centra u četvrtak 26. decembra  od 19.00 časova biće otvorena izložba sa 15. Međunarodne memorijalne likovne kolonije ULS „Petar Tomić“ iz Bačke Palanke.  Izložba će moći da se pogleda do polovine januara.

Kulturni centar Bačka Palanka u saradnji sa Školom brzog čitanja i mudrog učenja organizuje besplatnu radionicu za učenike i odrasle pod  nazivom „Nauči da učiš“. Ova radionica biće održana u galeriji Kulturnog centra u subotu 28. decembra, a svi koji su zainteresovani da učestvuju potrebno je da se prijave što pre, broj mesta je ograničen.

Posle šest meseci u toku kojih su se odvijali radovi u Gradskom bioskopu, u nedelju 29. decembra  Bioskop će opet početi sa radom i tim povodom biće odigrana pozorišna predstava za odrasle VELIKI TALASZvezdara teatra. Predstava „Veliki talas“ odigrana je više od 50 puta i svaki put je oduševila i zasmejavala publiku a sjajnu glumačku ekipu čine Ljiljana Stjepanović, Lana Karaklajić, Pavle Pekić, Tanja Bošković, Rade Marković i Stevan Piale. Ova predstava na dan otvaranja bioskopa, za palanačku publiku biće odigrana dva puta, s obzirom da su ulaznice zbog velikog interesovanja za prvi termin , rasprodate. Karte za drugi tremin, mogu da se kupe u galeriji Kulturnog centra od 8 do 14 časova po ceni od 800 dinara.