U Srbiji će danas biti pretežno sunčano vreme sa najvišom temperaturom do 12 stepeni.

 Pretežno sunčano vreme očekuje se u većem delu dana, osim na istoku i jugoistoku Srbije, kao i na jugu Banata, gde će se zadržati niska oblačnost, saopštio je Republički hidro-meteorološki zavod (RHMZ).

 Vetar slab i umeren, a na jugu i istoku Srbije, naročito na planinama, jak, severozapadni, uveče u slabljenju i kratkotrajnom skretanju na južni.

 Najniža temperatura od -2 stepena do 6 stepeni, a najviša od 7 do 12stepeni.

 Uveče na severu Srbije novo naoblačenje s kišom, koje će se u toku noći brzo premeštati preko ostalih krajeva, uz ponovno pojačanje severozapadnog vetra.

 Na planinama sneg uz poledicu.

 U drugom delu noći u Vojvodini će doći do razvedravanja.

 Prema prognozi za narednih sedam dana, u subotu će biti vetrovito sa jakim severozapadnim vetrom, koji će dostizati i udare olujne jačine. Vreme će biti promenljivo, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Mešovite padavine – kiša i sneg – tokom dana očekuju se uglavnom na istoku Srbije, a uveče i tokom noći ponegde i u ostalim krajevima.

 U nedelju se na severozapadu zemlje očekuje pretežno sunčano, a u ostatku Srbije umereno do potpuno oblačno sa lokalnom pojavom slabe kiše i susnežice u nižim i snega u višim predelima. Severozapadni vetar će oslabiti.

 U prvom delu naredne sedmice ujutro se očekuje slab i umeren mraz, od -6 do 0 stepeni, magla i niska oblačnost, koja će se po kotlinama, dolinama i u nizijama ponegde zadržavati duže tokom dana.

 U ostalim krajevima pretežno sunčano. Početkom februara naoblačenje, koje će od petka 2. februara povremeno uslovljavati kišu u nižim predelima, a sneg na planinama.

 

Izvor: novosadska.tv