Фестивал еколошког позоришта за децу и младе почео је данас, а богат музички и едукативни садржај  овогодишњег фестивала посетиоци ће моћи да погледају и уживају наредна три дана. Фестивал ове године прославља свој јубилеј, 25 година постојања и ширења културе у нашем граду.

Као и сваке године, деца и млади имаће прилику да учествују у целодневним радионицама . Сви занинтересовани који буду учествовали у радионицама кроз занимљив начин моћи ће да науче како од електронског отпада попут типки тастатуре да направе осмех Чарлија Чаплина, вратиће се у прошлост и видети који су то најважнији тренуци у историји позоришта али и научити  о живом свету у Дунаву и око њега, као и о загађењу и заштити река. Једна од тема на радионицама  биће и како научити да се каже „не“ вршњачком и сексуалном насиљу као и то како да препознамо и спречимо потенцијално насиље у зачетку и коме се обратити за помоћ. Полазници на радионицама имаће прилику да поделе своје читалачко искуство, учити како уз помоћ оригами технике да направе фигурице од папира, сазнати о свету биљака које нас окружују али и сви они који желе да постану глумци моћи ће кроз глумачке везбе да се упознају са том професијом и кроз говорне вежбе науче колико изговорене значења могу да имају речи које изговарамо. Последњег дана фестивала  на свечаној церемонији затварања сви учесници на радионицама приказаће свој стваралачки рад.

У поподневним часовима свих дана фестивала биће оржане позоришне представе. Ове године наступиће 9 позоришних трупа из Хрватске, Словеније, Италије, Русије, БиХ и Србије. Свечано отварање фестивала биће вечерас у 21 час испред Спортске хале „Тиквара“ а отвориће га Никола Пејаковић Коља који је један од учесника жирија овогодишњег фестивала.

https://www.youtube.com/watch?v=r4enwTOxdO4