Дан ослобођења града и Дан општине Бачка Паланка 20. октобар прилика је да се сетимо оних који су учествовали у Другом светском рату биткама за ослобођење и положили своје животе за слободу. Већ по традицији делегација локалне самоуправе: у саставу заменик председника општине Мита Лачански, председник Скупштине општине општине Милан Чавић и заменик председника СО Бојан Радман и заменик председника општине Мита Лачански положили су венце на спомен обележја палим борцима : на спомен обележја: др Младену Стојановићу које се налази у кругу бачкоапаланачког Дома здравља који носи његово име, Базу Стојаковића, на Руско гробље палим борцима црвене армије и на спомен обележје Чамац.

Традиционално, сваке године 20. октобра поводом Дана ослобођења града и Дана општине Бачка Паланка одржава се Свечана седница општине Бачка Паланка на којој се додељују октобарске награде- најпрестижније општинско признање које су у току године својим радом и залагањем заслужили појединци и колективи у  општини.

Октобарска награда ове године додељена је у области хуманитарног рада, привреде, друштвене и културне делатности. Велики рад, труд, залагање, хуманост и дугогодишње трајање засновано на борби за квалитет, истинске људске вредности и боље услове живота- речи су које описују овогодишње добитнике највећег општинског признања.