Udruženje „Stara Hercegovina u srcu“ organizovalo je šestu po redu manifestaciju „Hercegovina u Vojvodini“, koja se održala u prepunom muzeju grada Bačka Palanka. Ova manifestacija, koja se održava sa ciljem očuvanja bogate tradicije i običaja naroda iz Stare Hercegovine, okupila je brojne učesnike i posetioce.

 

Na manifestaciji su učestvovali ugledni književnici Anđa Šušić i Milan Žutković, kao i kulturno-umetničko društvo „Blagoje Parović“ iz Gajdobre. Svoj doprinos dali su i članovi udruženja „Tradicija“ iz Gajdobre, pevačka grupa „Zvuci s kamena“ iz Novog Sada, kao i Bogoljub Bošković iz Nove Gajdobre.

Udruženje „Stara Hercegovina u srcu“ osnovano je 2017. godine s ciljem očuvanja tradicije, folklora i običaja naroda koji potiču iz Stare Hercegovine, regiona koji obuhvata delove Crne Gore, Bosne i Hercegovine, i Srbije.

Manifestaciju su podržali Opština Bačka Palanka, Fond za izbegla i raseljena lica, kao i Kulturni centar Bačka Palanka. Tokom događaja, izloženi su autentični predmeti iz Hercegovine, a učesnicima su dodeljene plakete za aktivno učešće.