Na svečanoj sednici Skupštine opštine Bačka Palanka , održanoj 20. oktobra,  dodeljena je Oktobarska nagrada Opštine Bačka Palanka za 2024. godinu Organizaciji Crveni krst Bačka Palanka.

 2024. godina je jubilarna za organizaciju Crvenog krsta Bačka Palanka jer obeležava 100 godina njihovog postojanja i rada, rada koji se isključivo vodio time da pomognu ljudima u najtežim životnim situacijama i poboljšanju životnog standarda društva u našoj sredini. Međuopštinska organizacija slepih i slabovidih Bačka Palanka imala je svog najvećeg saradnika upravo u organizaciji Crvenog krsta Bačka Palanka.

Kao dve humanitarne organizacije imaju neograničeno razumevanje i podršku u svim aspektima rada. Za slepe i slabovide osobe najznačajniji dao u godini 15. oktobar – Međunarodni dan slepih ili Dan belog štapa po dugogodišnjoj tradiciji tog dana predstavnici Crvenog krsta Bačka Palanka su tada uz njih i njihova su najveća podrška. Iskreno se nadamo da rad Crvenog krsta Bačka Palanka svi prepoznaju, s obzirom da su već 17 godina najhumanija opština. I da će se ova 100 godina njihovog postojanja i rada upotpuniti sa najvišim priznanjem Opštine Bačka Palanka, Oktobarskom nagradom za 2024. godinu.