Na svečanoj sednici Skupštine opštine Bačka Palanka , održanoj 20. oktobra,  dodeljena je Oktobarska nagrada Opštine Bačka Palanka za 2024. godinu a.d. ,,Nedeljne novine“ iz Bačke Palanke .

 Novine su osnovane daleke 1965. godine, a prvi broj lista je iz štampe izašao 1. januara te godine. Lazar Mojsov, jedan od značajnijih političara u to vreme, je na promociji prvog broja „Nedeljnih novina“ rekao da je lokalna štampa na izvoru života, a malo ko je verovao da će lokalni list dočekati 3.000. broj. Ovaj jubilej predstavlja dokaz novinarske istrajnosti u najtežim vremenima, jer „Nedeljne novine“ ni u vreme hiperinflacije devedesetih godina prošlog veka nisu prestajale sa izlaženjem.

Lokalni list je pokrenula Skupština opštine Bačka Palanka, koja je bila osnivač, a 1965. godine je na čelu naše Opštine bio Gavra Pogančev. On je doneo odluku da se pokrene javno glasilo u interesu građana i društvenog razvoja. Nedeljne novine“ su dugo bile jedino javno glasilo u opštini i često su menjale broj strana. Počeli su sa osam da bi došli na sadašnjih 20 strana. Tek kasnije, devedesetih godina prošlog veka, Bačka Palanka je dobila radio i televiziju, a i tada su „Nedeljne novine“ sačuvale svoju tradiciju. Iako su elektronski mediji brži u razmeni informacija, lokalni list je sačuvao svoju čitalačku publiku. Novine su nadživele teška vremena koja su našu zemlju zadesila TOKOM poslednje decenije dvadesetog veka. U prvom broju ,,Nedeljnih novina“ je, između ostalog, pokrenuta tradicionalna akcija „Biramo sportistu godine“ koja se i danas realizuje.