Učenici prvih razreda SSŠ „Dr Radivoj Uvalić“  imali su priliku da se upoznaju s bogatom ponudom sekcija i vannastavnih aktivnosti tokom Sajma interesovanja koji je održan danas  u holu škole.

Sajam interesovanja  je osmišljen da približi učenicima mogućnosti koje im škola pruža, kao i da ih podstakne  da pronađu svoj put u različitim aktivnostima.

Na Sajmu interesovanja  su predstavljene sportska, novinarska, dramska i likovna sekcija, svaka sa svojim jedinstvenim programima i prilika za razvoj talenata.

Pored toga, postavljen je štand posvećen numizmatici, gde su se mogli videti stari predmeti i novčići koji govore o bogatoj istoriji.

 

Jedan od najzanimljivijih delova Sajma bio je štand s pitanjima iz opšte kulture i školskog gradiva. Učenici su mogli da testiraju svoje znanje, a za tačne odgovore dobijali su plastične čepove. Onaj ko je sakupio najviše čepova osvojio je simboličnu nagradu, čime je dodatno podstaknuta takmičarska atmosfera.

Tokom sajma, učenici su imali priliku da se opuste uz igru stonog tenisa, a pored školskih aktivnosti predstavljeni su i štandovi Crvenog krsta i Kulturno-umetničkog društva „Kosta Abrašević“. Ove organizacije su pružile informacije o dodatnim mogućnostima za kvalitetno korišćenje slobodnog vremena van učionice.

Veliko interesovanje koje su učenici pokazali tokom Sajma  dokaz je koliko ovakvi događaji mogu pomoći u njihovom ličnom razvoju. Pronalazak aktivnosti koje ih ispunjavaju omogućava im da lepše i kvalitetnije provedu svoje dane, razvijajući svoje veštine i interesoavnja.