Na 6. sednici Opštinskog veća donet je Predlog Programa energetske efikasnosti Opštine Bačka Palanka za period od 2025. do 2027. godine, kojim je usvojen i plan energetske efikasnosti za narednu godinu.

U svetlu rastućih potreba za energijom i izazova u oblasti očuvanja životne sredine, Opština Bačka Palanka je usvojila plan energetske efikasnosti za 2025. godinu. Glavni cilj ovog plana je smanjenje potrošnje energije, povećanje upotrebe obnovljivih izvora energije i poboljšanje kvaliteta života građana.

Plan obuhvata niz mera koje će doprineti smanjenju potrošnje energije u javnim zgradama, institucijama, kao i u domaćinstvima.

Takođe, najavljeno je formiranje Info centra za energetsku efikasnost u opštini Bačka Palanka, gde će građani biti informisani o mogućnostima korišćenja energetski efikasnih rešenja u svojim domovima.

Na sednici Veća, rečeno je da Opština Bačka Palanka ostvaruje uštede od 55 do 60% energije kroz implementaciju energetske sanacije, posebno zamenom javnog osvetljenja solarnim svetiljkama.