Na danas održanoj 6. sednici Opštinskog veća, kojom je predsedavao Branislav Šušnica, predsednik Opštinskog veća, članovi veća razmatrali su 12 tačaka dnevnog reda.

Donet je Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta Opštinske uprave Opštine Bačka Palanka, Pravobranilaštva Opštine Bačka Palanka i posebnih stručnih službi.

Na sednici je usvojeno Rešenje o davanju u zakup javnih površina za postavljanje manjih montažnih objekata – kioska na teritoriji naseljenog mesta Bačka Palanka na period od pet godina. Takođe, doneto je Rešenje o davanju saglasnosti na upotrebu imena Bačka Palanka u nazivu Košarkaškog kluba „Marina“, kao i Rešenje o razrešenju i imenovanju članova i zamenika Socijalno-ekonomskog saveta Opštine Bačka Palanka.

Većnici su usvojili i Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji poslova u Predškolskoj ustanovi „Mladost“ Bačka Palanka, kojim se, zbog obima posla, obezbeđuju još dva radna mesta.

Utvrđen je Predlog rešenja o izmeni i imenovanju članova Opštinskog štaba za vanredne situacije Opštine Bačka Palanka, Predlog Programa energetske efikasnosti Opštine Bačka Palanka za period od 2025.-2027.godine sa Planom energetske efikasnosti Opštine Bačka Palanka za 2025. godinu, koji su upućeni Skupštini opštine Bačka Palanka na dalje usvajanje i razmatranje.