Za petu, ujedno i poslednju grupu dece završen je boravak u  odmaralištu Bagremara. Boravak dece, kao i prethodnih godina podržao je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i odobrila Pokrajinska vlada koja je prihvatila zahtev Crvenog krsta Vojvodine.

U Letnjoj školi boravili su osnovci iz Beočina u pratnji svoje vaspitačice Melanije Krstić kao i osnovci iz Bačke Palanke. Zahvaljujući volonterima Crvenog krsta Bačka Palanka, Teodori Smajić, Milani Ivanišević, Tatjani Štrobl, Milanu Tutulugdžiji i Strahinji Radmiloviću, deca su pohađala edukativne radionice. Slobodno vreme učenici su provodili u šetnjama kroz Bačku Palanku, poseti Dunavu, ergeli i muzeju “Karađorđevo”. Večernji sati bili su rezervisani za zabavni program u kom su osnovci posebno uživali.

Na odlasku, zahvalili su se za divne trenutke i uspomene na Crveni krst Bačka Palanka i naše odmaralište Bagremara. Posebno se zahvaljuju Muzeju grada Bačka Palanka, Vojnoj ustanovi Karađorđevo što su ih ugostili i na najlepši način se predstavili  gostima, kao i JKP “Komunalprojekt” na obezbeđenom prevozu za decu

 

 

 

Izvor i foto: Crveni krst Bačka Palanka