Za četvrtu grupu dece završen je boravak u  odmaralištu Bagremara.

Boravak dece, kao i prethodnih godina podržao je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i odobrila Pokrajinska vlada koja je prihvatila zahtev Crvenog krsta Vojvodine.

U Letnjoj školi boravili su osnovci iz Stare Pazove i Inđije. Došli su u pratnji svojih vaspitačica Emilije Jelačić iz Stare Pazove i Tatjane Čemerikić iz Inđije. Zahvaljujući volonterkama Crvenog krsta Novi Sad, Milici Matić i Milici Petrović, deca su pohađala edukativne radionice. Slobodno vreme učenici su provodili u šetnjama kroz Bačku Palanku, poseti Dunavu, ergeli i muzeju “Karađorđevo”. Večernji sati bili su rezervisani za zabavni program u kom su osnovci posebno uživali.

“Na odlasku, zahvalili su se za divne trenutke i uspomene na Crveni krst Bačka Palanka i odmaralište Bagremara. Posebno želimo da se zahvalimo Muzeju grada Bačka Palanka, Vojnoj ustanovi Karađorđevo što su nas ugostili i na najlepši način se predstavili našim gostima, kao i JKP “Komunalprojektu” na obezbeđenom prevozu za decu.”

 

Crveni krst Bačka Palanka