U Bačku Palanku su  stigla deca sa Kosova i Metohije, dočekali su ih zamenik predsednika opštine Bačka Palanka Milan Kraguljac i predsednik Skupštine opštine Bačka Palanka Milan Čavić. Narednih 5 dana deca će boraviti u našoj opštini.

Deca su sa teritorije opštine Leposavić, tj. svih mesnih zajednica ove opštine. Prednost za gostovanje dobila su deca bez jednog od roditelja, deca iz višedetnih porodica, deca iz socijalno ugroženih kategorija, deca koja u porodici imaju članove sa posebnim potrebama i deca sa odličnim uspehom.

Organizator posete Bačkoj Palanci je poznati humanitarac Miodrag Radovanović koji je izrazio veliku zahvalnost opštini Bačka Palanka za višegodišnju kontinuiranu pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, kako u poklonima za božićne i novogodišnje praznike, tako i za pomoć crkvi u izgradnji u selu Kamenica kod Leposavića, đačkih stipendija i drugih poklona deci.

Predškolska ustanova “Mladost” Bačka Palanka na čelu sa direktorom Goranim Šatarom je već 10 godina domaćin deci prilikom boravka u  Bačkoj Palanci. Deca su smeštena u izletištu Bagremara, gde imaju obezbeđeno spavanje i ishranu. Boravak u Bačkoj Palanci dece sa teritorije opštine Leposavić upotpunjuju i aktivnosti koje organizuje Kulturni centar Bačka Palanka. Kako je najavila Olja Nađ direktorica Kulturnog centra, za decu će biti organizovane kreativne radionice, a u Gradskom bioskopu prisustvovaće bioskopskoj projekciji.

Prema predviđenom protokolu, decu će primiti predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica, predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković,  pokrajinski sekretar za regionalni razvoj,međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta,  Aleksandra Ćirić Bošković, pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Vojvodine Aleksandra Ćirić Bošković,  pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnostprof. dr Branko Markoski, direktor Fonda za izbegla i raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Aleksandar Đedovac i predsednik Vlade RS Miloš Vučević sa saradnicima.