Predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica obišao je ekipe javnih komunalnih preduzeća i službi koje uklanjaju posledice olujnog nevremena koje je popodne pogodilo teritoriju opštine.

Šušnica je u neprestanoj komunikaciji sa lokalnom policijom i elektrodistribucijom, pošto su usled udara oluje bez struje ostala naselja Mladenovo i Karađorđevo.

 

 

– Sve opštinske službe su na terenu. Nevreme je bilo snažno, ali na svu sreću, oluja ovaj put nije imala ni približnu snagu kao prošlog leta. Vetar je polomio manji broj stabala drveća, a n na nekoliko stabala su pokidane grane. Najveći problem je što u Mladenovu i Karađorđevu nema struje. Iz elektrodistribucije su me obavestili da rade na otklanjanju uzroka, i da se, prema njihovim procenama, očekuje da bi u ova dva naselja struja mogla doći do večeras – kaže Šušnica.

Predsednik opštine Bačka Palanka ističe da je održan hitan sastanak Opštinskog štaba za vanredne situacije i da je upućen apel građanima da samoinicijativno ne uklanjaju granje i stabla sa električnih vodova, već da sačekaju da to urade stručne službe.

– Jako je važno da građani slede uputstva Opštinskog štaba za vanredne situacije. Sve javne službe i preduzeća su na terenu i posledice nevremena će biti uklonjene u najkraćem mogućem roku – zaključio je Šušnica. Teritoriju opštine Bačka Palanka pogodilo je jako nevreme, praćeno obilnim kišnim padavinama, snažnim udarima vetra i gradom.

Foto: Instagram Branislav Šušnica