Predškolci iz Tovariševa sa svojom vaspitačicom Dalijom Knežević nedavno su imali nezaboravnu posetu lokalnoj biblioteci.

Dan je bio ispunjen druženjem i učenjem jer su mališani imali priliku da istraže svet knjiga na poseban način.  Vaspitačica je zajedno sa decom odabrala dve interesantne knjige za čitanje tog dana. Prva je bila slikovnica “Pepa kod zubara”, koja je deci na zanimljiv način približila važnost redovnih poseta stomatologu i održavanja zdravlja zuba. Druga knjiga koju su istraživali bila je enciklopedija “Zdravstvena čitanka”, koja je proširila njihovo znanje o očuvanju zdravlja na opštem nivou. Kroz razgovore, igru, seckanje, lepljenje i kreativno izražavanje, deca su aktivno učestvovala u radionicama koje su osmišljene sa ciljem da im približe važnost očuvanja zdravlja u najranijem detinjstvu. Na kraju dana, sa osmesima na licima, mališani su ponosno pokazivali svoje radove – “osmehe zlata vredne” koje su sami napravili.

Ova posebna poseta biblioteci nije samo bila prilika za učenje, već i za stvaranje lepih uspomena i podsticanje ljubavi prema knjigama i znanju. Vaspitačica Dalija i predškolci iz Tovariševa su zajedno su proveli  magičan dan ispunjen smehom, učenjem i kreativnošću.

Izvor i foto: Biblioteka “Veljko Petrović”