Na dnevnom redu 51. sednice Skupštine opštine Bačka Palanka, koja je održana danas, našlo se ukupno 39. tačaka.

Odbornici su doneli Odluke o završnom računu budžeta Opštine Bačka Palanka za 2023. godinu i o prvom rebalansu budžeta Opštine za 2024. godinu. Usvojen je Izveštaj o radu Opštinske uprave za 2023. godinu, a izglasani su i Lokalni akcioni plan zapošljavanja za period 2024 – 2026. godine i Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta  Opštine Bačka Palanka za 2024. godinu.

Odbornici su doneli odluke o izradi i izmeni i dopuni Planova detaljne regulacije pojedinih blokova u Bačkoj Palanci i naselju Čelarevo, razmotrili i usvojili Izveštaj o radu komisije za planove SO Bačka Palanka,  Pravobranilaštva opštine Bačka Palanka i  Opštinskog štaba za vanredne situacije ua 2023. godinu.

Na današnjoj sednici data je saglasnost na izmenu i dopunu Statuta Narodne biblioteke “Veljko Petrović”, a usvojen je i Izveštaj o radu i finansijski izveštaj Centra za socijalni rad za proteklu godinu, kao i Izveštaji o finansijskom poslovanju svih 17 Mesnih zajednica  opštine  Bačka Palanka za 2023. godinu.