Tokom proteklog vikenda, u odmaralištu Crvenog krsta u Bačkoj Palanci – Bagremari, održana je obuka za delovanje u nesrećama kako bi se osnažio predavački kadar.

Volonteri Crvenog krsta ,  dr Mirko Balj specijalista ginekologije i akušerstva, prof. Momir Jovanov i prof. Milan Beljanski, koji već imaju završenu osnovnu obuku za delovanje u nesrećama, proširili su svoje znanje i aktivno učestvovali u obuci.

Pored  volontera bačkopalanačkog Crvenog krsta , obuci su prisustvovali i volonteri iz Pančeva, Sremske Mitrovice, Novog Sada, Kanjiže, Zrenjanina, Sombora, Subotice i Kikinde.

“Važno je istaći da Crveni krst ima ključnu ulogu u pružanju pomoći ugroženima, stoga su obuke poput ove od izuzetnog značaja. Redovnim obukama osiguravamo da naši volonteri budu spremni i u mogućnosti da reaguju brzo i efikasno u slučaju nesreća i vanrednih situacija.

Posebnu zahvalnost dugujemo edukatorima Dimitriju Konjeviću i Ognjenu Saviću, koji su sa izuzetnim strpljenjem i posvećenošću preneli svoje bogato znanje i iskustvo na polaznike obuke. Njihov doprinos ovoj obuci bio je od neprocenjive važnosti za dalje unapređenje našeg rada i pripremu za buduće izazove”, navode iz Crvenog krsta Bačka Palanka.

Foto: Crveni krst Bačka Palanka