Dve generacije KK „Feniks“ igrale su predhodnog vikenda.

Prva je na teren izašla generacija 2011. koja je gostovala u Bačkoj Topoli. Ova generacija iako oslabljena na ovom meču , nije dozvolila ni minimalne šanse domaćinu. Već od samog starta su pokazali ko je bolji i poveli sa 13:2.

Drugi period je bio još ubedljiviji u korist Feniksa pa su vodila sa 34:7. Drugo poluvreme je odigrano u istom ritmu pa je ova generacija nastavila pobednički niz , pobedivši sa 64:16.

Posle njih je igrala generacija 2009. koja je gostovala u Subotici , ekipi KK „Spartak“. Na veoma teškom gostovanju favorizovanoj ekipi Spartaka ekipa Feniksa se pokazala u pravom svetlu , igrali su veoma dobro tokom velikog dela meča. Od samog starta su kontrolisali ritam i tempo utakmice. Nisu dozvoljavali domaćinu da ubrza ritam i to je donelo rezultat , Feniks je vodio posle prvog dela 19:13.
Tokom drugog dela se vodila velika borba u kojoj su domaćinu uspeli da smanje prednost na samo dva poena 33:31.

Velika izjedančenost dve ekipe i borba ko će da nametne svoj način igre , Feniks i dalje uspeva da kontroliše igru i dalje vodi sa 53:49. Početkom poslednjeg dela povećava se prednost u korist Feniksa na 60:51, ali posle toga dolazi do pada u igri , prevashodno zbog problema sa ličnim greškama . Ipak u poslednja dva minuta Feniks ulazi sa minimalnom prednošću , ali domaćini uspevaju pa preseku dve lopte i lagano poentiraju i povedu prvi put na meču. Feniks je imao poslednji napad za pobedu ali nisu iskoristili i poraženi su u ovom meču sa 65:68.