U ponedeljak, 27. novembra, u prostorijama Kulturnog Centra Bačka Palanka, UŽ ISKRA – Čelarevo i Kulturni Centar Bačka Palanka su organizovali panel diskusiju  na temu “Šta donosi zakon o rodnoj ravnopravnosti”.

Profesorka Olja Nađ, direktorica Kulturnog centra Bačka Palanka, srdačno je pozdravila prisutne. Diplomirani ekonomista Maja Pilipović, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Opštine Bačka Palanka, održala je predavanje o značaju rodne ravnopravnosti i načinima njene realizacije u praksi.

U diskusiji su učestvovali učenici TŠ “9. maj” i SSŠ “Dr Radivoj Uvalić” iz Bačke Palanke, kao i članice udruženja žena iz  opštine Bačka Palanka. Anka Štangl, predsednica UŽ ISKRA – Čelarevo, zahvalila se predavaču i prisutnima, najavivši dalje panel diskusije, predavanja i radionice iz oblasti rodne ravnopravnosti i ženskog preduzetništva.

Ova panel diskusija deo je projekta “KREATIVNE . OBRAZOVANE. USPEŠNE”, koji je sufinansiran sredstvima Zavoda za ravnopravnost polova Vojvodine i Opštine Bačka Palanka.